Aktivity předškolních dětí ve třídě ZŠ

Aktivity předškolních dětí ve třídě ZŠ

Předškolní děti se ve výukovém tématu „Kde bydlím a žiji“ se zájmem podívaly do prostor obecního úřadu Archlebov, kde je pan starosta Jarolík seznámil s významem této instituce. Děti měly možnost podělit se o své zkušenosti a zeptat se na to, co je ohledně provozu obce zajímá.

Při cílené vycházce obcí ukázaly svým spolužákům, kde bydlí a učitelky jim dům vyfotily. Z fotografií a plánu obce si vytvořily při skupinové práci vlastní velkou mapu Archlebova.

Zúčastnily se komentované prohlídky penzionu Modrá Hortenzie, kde pro ně paní Hegrová přichystala zajímavý program.  V rámci exkurze si mohly prohlédnout prostory penzionu, občerstvit se a uvědomit si, jak náročné je se o zařízení starat.

Děti měly možnost pozorovat při pobytu venku čištění obecního potoka od kalu a na vlastní oči vidět přívalovou vlnu i náročnost takové práce, nejen na techniku, ale i na organizaci.

V rámci tématu jsme s dětmi navštívily i obecní knihovnu ve Ždánicích, kde pro ně paní knihovnice přichystala komentovanou prohlídku spojenou s výtvarným tvořením. Každé dítě si domů odneslo vlastnoručně vyrobené leporelo a zážitek nejenom z knihovny, ale i ze samotné cesty linkovým autobusem.

Do tohoto tématu se nám podařilo zapojit nejen děti s rodiči, ale i školní kuchyni. V rámci poznávání národností světa si děti přinesly do třídy vytvořené kostýmy s pomocí maminek a ochutnaly pestré pokrmy z různých částí světa připravené školní kuchyní. Během tématu „Kde bydlím a žiji“ ještě navštívíme mini-farmu v Žarošicích i soukromé zemědělství ve Ždánicích. Prohlédneme si zemědělskou techniku v Archlebově s výkladem o využití různých zemědělských strojů.

Už teď se děti na vše moc těší a my s nimi.

Vypracovala: Marcela Steigerová

2024
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930